Вто06022020

Последна промена10:35:47 PM

SCREEN

Cpanel

          

  • sileks
Back Вие сте на: Home Вести Охрид ФОТО Охрид се поклони на Ловороносецот

ФОТО Охрид се поклони на Ловороносецот

Сподели

Оваа година добитник на наградата “Григор Прличев” е Иван Василевски, со поемата “Азбукословецот”.Доделувањето на наградата беше  проследено со соодветна културна програма и читање на поемата во НУ Центар за култура “Григор Прличев”,.

 

Прличеви Беседи  е манифестација која постои од 1952 година. Манифестацијата ја  одбележуваат културните и образовни институции во градот Охрид во слава на преродбеникот и поетот од крајот на 19 век, Григор Прличев.

НУ Центар за култура “Григор Прличев”-Охрид на 5-ти февруари, во соработка со Просветно дело, Детска Радост, ја востановува наградата Григор Прличев, награда за најдобра поема. Оваа награда се доделува секоја година во Охрид, во организација на НУ Центар за култура “Григор Прличев”- Охрид, Просветно дело и Локалната самоуправа со поддршка Министерството за култура.

 

  • Granit

ФОТО

 

ПРИДРУЖЕТЕ НИ СЕ НА FACEBOOK