Пет10222021

Последна промена06:47:18 PM

SCREEN

Cpanel

   

  • sileks
Back Вие сте на: Home Вести Охрид Ќе се одржат 33 те Охридски староградски средби

Ќе се одржат 33 те Охридски староградски средби

Сподели

Охридски староградски средби е фестивал на староградскиот мелос во организација на Национална установа Центар за култура "Григор Прличев" – Охрид.

Програмски квалитет што значи вредносно продолжување на традициите што датираат од пред неколку века.
Придонес во незаборавот на старите, автетнични песни, навраќање во богатата градска ризница на традициите од минатите векови.
Со обновување на Фестивалот продолжува животот на постојните состави што го негуваат стариот градски мелос и отворена е можноста за формирање нови групи и ансамбли.
Организирањето на манифестацијата е овозможено со материјална помош на Министерството за култура и пријатели на фестивалот, информираат од ЦК „Григор Прличев“ Охрид. 

НАСТАНОТ ГО ОРГАНИЗИРА НУ ЦЕНТАР ЗА КУЛТУРА „ГРИГОР ПРЛИЧЕВ“ - ОХРИД НА ОТВОРЕНО, ПРЕД ПЛАТОТО НА ЦЕНТАРОТ ЗА КУЛТУРА СОГЛАСНО ЗДРАВСТВЕНИТЕ ПРЕПОРАКИ И ПРОТОКОЛИТЕ ЗА ОРГАНИЗАЦИЈА НА ЈАВНИ НАСТАНИ ЗА ЗАШТИТА ОД КОРОНА ВИРУСОТ.

Место: НУ Центар за култура “Григор Прличев”-Охрид
Пред платото, почеток 19.00 часот, ВЛЕЗ СЛОБОДЕН!

  • Granit

ФОТО

 

ПРИДРУЖЕТЕ НИ СЕ НА FACEBOOK