Нед07032022

Последна промена05:58:40 PM

SCREEN

Cpanel

   

  • sileks
Back Вие сте на: Home Вести Охрид Нов цефковод на улицата „Македонски Просветители

Нов цефковод на улицата „Македонски Просветители

Сподели

Нов цефковод на улицата „Македонски Просветители“.

Како дел од третата фаза од реконструкцијата на улицата "Македонски Просветители", поставен е нов цевковод со профил Ф110 од полиетиленски материјал, во должина од 20 метри.
Екипите на ЈП ВОДОВОД Охрид, во периодот од 9ти до 15ти мај, покрај редовните проверки и теренски активности , интервенираа на неколку локации во Охрид и околината, со цел непречено и квалитетно водоснабдување за сите корисници.
 Отстранети беа дефекти на следните улици:
- "Петар Поп Арсов" бр.48
- "Охридска Бригада"
- "Аџи Мустафа"
- "Абас Емин" бр.87
- "Кирил и Методиј"
- "Асном"
- "Трајче Трајчески"
- "Кеј Македонија" бр.40
- "Кузман Јосифовски Питу"
- "Јане Сандански" - учителска зграда
- "Радојца Новичиќ" (2 дефекти)
- "Мирче Ацев"
- "Галичица"
- Населба " Христо Узунов"
- С.Велгошти
- С.Орман
- С.Лескоец
- Приклучен во мрежа е објект на ул." Македонски Просветители" и извршено е преприклучување - девијација во С.Лескоец.

  • Granit

ФОТО

 

ПРИДРУЖЕТЕ НИ СЕ НА FACEBOOK