Сре07082020

Последна промена03:26:43 PM

SCREEN

Cpanel

  

  • sileks
Back Вие сте на: Home Вести Охрид И Охрид дел од проектот за меѓуетничка интеграција

И Охрид дел од проектот за меѓуетничка интеграција

Сподели

Тимот на проектот на УСАИД за меѓуетничка интеграција, денеска во општина Охрид, одржа регионален состанок со претставници на Локалната самоуправа, основните и средните училишта.

 

Сите наведени институции ќе бидат  вклучени во третата фаза на имплементација на проектот. Учесниците на состанокот  беа запознати со концептот за меѓуетничката интеграција во образованието и добија насоки за вклучување во проектните активности. Во оваа фаза ќе бидат вклучени 40 нови општини и 183 средни и основни училишта од Република Македонија.

  • Granit

ФОТО

 

ПРИДРУЖЕТЕ НИ СЕ НА FACEBOOK