Сре07082020

Последна промена12:10:15 PM

SCREEN

Cpanel

  

  • sileks
Back Вие сте на: Home Вести Охрид Модернизација на авто камповите на брегот на Охридското езеро

Модернизација на авто камповите на брегот на Охридското езеро

Сподели

Комитетот за туризам, со кој претседава премиерот Никола Груевски вчера разговараше за модернизација на авто капмовите на крајбрежјето на Охридското езеро.

 

Се размислувало за искористување и реконструкција на постоечките ресурси но и изградба на нови објекти.

Воедно Комитетот за туризам прави и план за развој на туризмот во националните паркови Галичица, Маврово и Пелистер.

Во рамките на развојниот план за националниот парк Галичица разговарале за можноста за унапредување на условите за летен и зимски туризам на овој простор и плановите за инвестиции во туристичката инфраструктура на овој потег, со цел креација на туристичка содржина која ќе ги обединува потенцијалите на охридското и преспанското подрачје.

На Комитетот разговарале и за развој на ловниот туризам, лобирање за привлекување на нови странски туристи од нови пазари преку државните субвенции, можности за промоција на Македононија на светските туристички настани и многу други теми. 

  • Granit

ФОТО

 

ПРИДРУЖЕТЕ НИ СЕ НА FACEBOOK