Сре07082020

Последна промена12:10:15 PM

SCREEN

Cpanel

  

  • sileks
Back Вие сте на: Home Вести Охрид Хрватски играорци во посета на Охрид

Хрватски играорци во посета на Охрид

Сподели

Заменик градоначалникот Александар Јанев денеска  оствари  средба со делегација на  КУД „ Краљ Томислав“ од Биоград на Море од Хрватска , кои се во неколкудневен престој кај домаќините од КУД „ Гердан“ од Охрид.

На средбата, заеднички беше оценето дека соработката на двете културно- уметнички друштва е добра основа за воспоставување на поблиски односи меѓу Охрид и Биоград на Море како развиени туристички центри.

Покрај соработката во областа на туризмот и културата, беа споменати и можностите за креирање заеднички проекти и користење средства од европските фондови. Членовите на културно уметничките друштва „ Краљ Томислав“  од Биоград на Море и „ Гердан“  од Охрид денеска  ќе се дружат и забавуваат, а според програмата е предвидено  да ги разгледаат најзначајните  културно- историски знаменитости.

  • Granit

ФОТО

 

ПРИДРУЖЕТЕ НИ СЕ НА FACEBOOK