Пет05142021

Последна промена10:21:56 PM

SCREEN

Cpanel

   

  • sileks
Back Вие сте на: Home Вести Охрид

Се гради потпорен ѕид во Стриот дел на градот

Во тек се работни активности за изградба на нов потпорен ѕид на улица „Кузман Капидан“ во населбата Варош.

Повеќе...

Општина Охрид со поддршка за погодениот сектор

Општина Охрид ќе ги поддржи компаниите од погодениот сектор во пандемијата.

Повеќе...

Општина Охид ќе го поддржи кандидатот за Олимписки игри Јован Стојкоски

Претседателката на Советот на Општина Охрид, Живка Ангелоска, денес имаше средба со атлетичарот на АК “Охрид“ Јован Стојоски.

Повеќе...

Се уредува коритото на реката Сушпица

Општина Охрид со поддршка на проектот на ГИЗ – Адаптација кон климатските промени и управување со ризикот од поплави во Дримскиот слив, ја реализира адаптивната мерка за заштита од поплави, уредување на дел од коритото на реката Сушица, со цел зголемување на неговата пропустна моќ.

Повеќе...

Општина Охрид ќе субвенционира трошоци за комунални услуги

Општина Охрид ќе  субвенционира  трошоци за комунални услуги .

Повеќе...

Охриѓанец се шетал без дозвола за движење на полноќ

Охриѓанец се шетал без дозвола   за движење на полноќ.

Повеќе...

Сметки за колекторот на Охридското езеро треба да плаќаат сите граѓани во државата

Според Планот за управување со Охридското езеро до 2025 година предвидена е комплетна реконструкција на колекторскиот систем долж брегот на Охридското Езеро.

Повеќе...

Стивнува пандемијата во Охрид, намален бројот на хоспитализирани

Епидемиолошката состојба во Охрид под конторла.

Повеќе...

Ресен добива ковид амбуланта

Ресен добива  модуларна ковид  амбуланта.  Објектот  е во склоп на Здравствениот дом,  а во него ќе има  лабараторија, рентген дјагностика, простории за терапија  и  пункт за тестирање на ковид суспектни.

Повеќе...

24 годишен охриганец нападнал 30 години постар сограѓанин

24 годишен охриганец нападнал 30 години постар сограѓанин.

Повеќе...

  • Granit

ФОТО

 

ПРИДРУЖЕТЕ НИ СЕ НА FACEBOOK