Сре09262018

Последна промена11:07:40 PM

Back Вие сте на: Home Вести Охрид

Денес советниците ќе одлучуваат за 56 предлог одлуки од урбанизмот

Денес  со почеток во 13 часот Советот на општина Охрид ќе ја одржи тринаесеттата седница.

Повеќе...

ВМРО ДПМНЕ со реакција на соопштението на Сојузот за иднината

Јасна е тенденцијата на т.н "Сојуз за иднината", за девалвација на институциите во Република Македонија, вклучувајќи го и Советот на општина Охрид.

Повеќе...

Реконструирано осветлувањето на спортската сала на ОУ "Свети Климент Охридски "

ОУ„Св.Климент Охридски„ - Охрид денеска изврши реконструкција на осветлувањето во спортската сала.

Повеќе...

И оваа зима Галичица достапна само до “Корита”

Патот кон месноста Корита на планината Галичица, зимава  ќе го одржува и чисти „Македонија пат“ секција Охрид.

Повеќе...

Реакција на “Сојузот на иднината”

Советничката група од Сојузот за иднината е сериозно загрижена од нивото(односно отсуството на истото) на обраќање кон опозицијата од страна на ДПМНЕ.

Повеќе...

Се санираат дефектите со осветлувањето во Охрид

Општината започна со санирање на дефектот, поради кој градот вечерва беше во мрак.

Повеќе...

Се уредуваат градските гробишта

Се уредува христијанскиот дел од градските гробишта.

Повеќе...

Охрид подготвен за зимската сезона

Повеќе претставници од општините Охрид и Дебрца, на јавните претпријатија, секторите за комунални дејности, сообраќај и улици, општинските инспекторати, центарот за управување со кризи како и претставници на други релевантни институции задолжени за одржување на патиштата, денес ги презентираа оперативните работни планови и предвидените мерки за работа во текот на претстојната зимската сезона.  

Повеќе...

Денес се собира отпадно масло

Секторот за урбанизам и заштита на животната средина при Општина Охрид од декември 2012г отпочна со реализација на „Пилот проектот за собирање на отпадно масло од домаќинствата“.

Повеќе...

Албанија треба да даде амин за проектот во Љубаништа

Македонија не смее без одобрение на Албанија да дозволи изградба на супер лусксузниот комплекс во Љубаништа. Експертите од Албанија велат дека македонската влада мора да го почитува   договорот склучен  меѓу двете земји во 2004 година.

Повеќе...

  • Granit

ФОТО

 

ПРИДРУЖЕТЕ НИ СЕ НА FACEBOOK