Вто12182018

Последна промена12:25:26 PM

 

Back Вие сте на: Home Вести Охрид

Денеска температурите во Охрид до 7 степени

Продолжува топлото време среде Декември. И денеска ќе преовладува стабилно суво и сончево време.

Повеќе...

“Отворен ден со граѓаните” во Охрид

Акционерското друштво за изградба и стопанисување со станбен простор и со деловен простор од значење на Републиката започнува со проектот" Отворен ден со гаѓаните" на која што граѓаните ќе можат да се информираат за сите прашања кој што ги имаат по одност на конкретната подружница во Акционерското друштво за изградба и стопанисување со станбен простор и со деловен простор  од значење за Републиката.

Повеќе...

Зголемен бројот на туристи

Бројот на туристите кои патувале во месец октомври 2013 година е поголем за 19%, додека бројот на ноќевањата кои се остварени овој месец, споредбено со месец  октомври 2012 година, се за 13% повеќе.

Повеќе...

Нема резултати од меѓународната потрага по Маја

Нема резултати од меѓународната потрага по исчезнатото девојче од село Лешани охридско. МВР  пред десет дена побара помош од сите полиции во регионот  за пронаоѓање на 14 годишната Маја Блажеска, која пред повеќе од еден месец го напушти својот дом.

Повеќе...

СДСМ Охрид донираа облека и обувки

Форумот на жени на СДСМ, во соработка со Црвен Крст на РМ, по повод Новогогодишните и Божиќните празници, ја организира хуманитарната акција "Дарувај од срце". 

Повеќе...

Малите хидроцентрали во Дебарца голем придонес за енергетската стабилност

Хидроенергијата е обновлив извор на енергија што секаде во светот, поради повеќенаменското искористување за производство на електрична енергија, водоснабдување, наводнување, рекреација и риболов има исклучително значење.

Повеќе...

“Дари орган спаси живот “едукација за новиот закон за трансплантација на органи во Охрид

Лекарската комора на Македонија и здружението на граѓани “Мактрансплант” денес во општина Охрид ќе  презентираaт низа активности кои ги спроведуваат  со цел да ја подигнат  свеста кај населението за дарувањето органи како највисок хуман чин, а со тоа и трансплантацијата на органи како единствен начин за спасување на многу човечки животи.

Повеќе...

Величествено збратимувања на училиштата од Лескоец и Лесковац

- Величенствено и достоинствено! Прекрасно и незаборавно! Вака напросто може да се опише збратимувањето на двете  училишта ”Ванчо Николески”  од Лескоец  (Македонија) и ”Светозар Марковиќ”од Лесковац  (Србија) кои  во Лесковац во Републкика Србија, завчера    пред   стотина присутни   гости   ја  потпишаа Повелбата за збратимување .

Повеќе...

Предавање за енергетска ефикасност во Охрид

На 17-ти декември во хотел „Милениум Палас“ - Охрид од 11:00 часот ќе се одржат отворени предавања за енергетска ефикасност (ЕЕ) и обновливи извори на енергија(ОИЕ).

Повеќе...

Автомобил пропадна во шахта на Железничка

Автомобил  "Дачија" синоќа пропадна во отворена шахта на улицата Железничка во Охрид.

Повеќе...

  • Granit

ФОТО

 

ПРИДРУЖЕТЕ НИ СЕ НА FACEBOOK