Пет05292020

Последна промена11:11:36 AM

SCREEN

Cpanel

          

  • sileks
Back Вие сте на: Home Вести Охрид

Ученици од различни етнички групи го одбележаа „Летник“ во „ОУ Братство Единство“

Во рамки на мулти културното одбележување на празникот “Летник“, градоначалникот Никола Бакрачески заедно со пратеникот Александар Николоски, секретарот на општината Димитар Спасески и претставници од градскиот совет, денес присуствуваа и на културната манифестацијата која по повод празникот “Летник“ се одржа во дворниот простор на училиштето “Братство Единство “ во населбата “Лескајца“, во која беа вклучени ученици од различни етнички групи.

Повеќе...

Дечињата во градинката „Росица“ го празнуваа „Летник“

Градоначалникот Никола Бакрачески заедно со пратеникот Александар Николоски, Секретарот на општината Димитар Спасески и претставници од градскиот совет, присуствуваше на прославата што по повод празникот “Летник“ се одржа во градинката “Росица“ во населбата “Лескајца“.

Повеќе...

Студиски престој на средношколците од економско училиште во Хрватска

Со цел практично запознавање на учениците со работењето на успешните компании, а во корелација со наставната програма и тематските содржини по предметот Практична настава, како и предметите Бизнис, Менаџмент и Економија, во наредниот период ќе се реализира научно-едукативна посета на Р.Хрватска.

Повеќе...

Локалната самоуправа ќе инвестира во развојот на основните и средните училишта

Градоначалникот Никола Бакрачески денеска имaше редовна средба со директорите на основните и средните училишта. Директорите на училиштата го информираа за тековните состојби во одвивањето на наставно- образовниот процес и за планираните идни активности.

Повеќе...

Модернизација на авто камповите на брегот на Охридското езеро

Комитетот за туризам, со кој претседава премиерот Никола Груевски вчера разговараше за модернизација на авто капмовите на крајбрежјето на Охридското езеро.

Повеќе...

Читачки караван во ОУ “Григор Прличев”

Во ОУ „ Григор Прличев“ -Охрид , тимот на Проектот на УСАИД „ Со читање до лидерство“ заедно со актерите Јулијана Стефанова и Петар Горко го посетија училиштето како дел од Читачкиот каравани одржаа заеднички активности со најмладите ученици под наслов Читањето и математиката се забавни.

Повеќе...

Најмладите ќе учат за различностите, традицијата и обичаите

Во детската градинка –  Охрид   ќе  започне со реализација проектот ,,Заедно растеме се дружиме и учиме за различностите и сличностите за традицијата и обичаите“.

Повеќе...

Хрватски играорци во посета на Охрид

Заменик градоначалникот Александар Јанев денеска  оствари  средба со делегација на  КУД „ Краљ Томислав“ од Биоград на Море од Хрватска , кои се во неколкудневен престој кај домаќините од КУД „ Гердан“ од Охрид.

Повеќе...

Првото новороденче во Дебарца доби 5000 денари

Стојче и Маријана Мувчески  се родителите  на првото новороденче во Дебарца годинава, кои добија парична помош од општината во вредност од  5000 денари.

Повеќе...

Светски познатиот ланец “Small Luxury hotels” доаѓа во Охрид

Брендот “Small Luxury hotels” доаѓа во Охрид. Станува збор за светски ланец од 520 хотели кој го има  во преку 70 земји на сите континенти во светот.

Повеќе...

  • Granit

ФОТО

 

ПРИДРУЖЕТЕ НИ СЕ НА FACEBOOK