Сре09302020

Последна промена08:42:07 PM

SCREEN

Cpanel

  

  • sileks
Back Вие сте на: Home Вести Охрид

ФОТО: Охрид поплавен за време на дождот

За време на краткотрајниот  силен дожд попладнево охридските улици беа под вода. Најмногу насобрана вода имаше во центарот на градот. 

Повеќе...

Се гради украсен ѕид и модерна ограда на Долни Сарај

Екипи на општинските Јавни претпријатија во соработка со „Завод и музеј“ – Охрид и денеска работат на уредување на просторот пред летната сцена „Долни сарај“.

Повеќе...

ФОТО: Тргна бродот од Охрид до Поградец

По половина век пауза и преговори  денеска исплови првиот брод Охрид Поградец. Во првата сезонска линија пловеа министерот за транспорт и врски , градоначалникот на Охрид, директорите на јавните претпријатија, царина, полиција и новинарите. Во Поградец ги пречекаа албанските министри и градоначалникот на Поградец.

Повеќе...

Се издава деловен простор во градскиот пазар

     ЈП Градски Пазар Охрид издава под закуп деловен простор од 30 м2 во Градски Пазар, за период од 3(три) години од денот на потпишување на договорот, по почетна цена од 370 ден / м2 + ДДВ.

Повеќе...

Се уредуваат градските улици

Екипите на „Паркови и зеленило„ извршија расчистување на левата и десната страна по ул.„АСНОМ„ , од пресекот со ул.„Кеј Маршал Тито„ до пресек со ул.„Карпош Војвода„, како и потегот на ул.„Булевар Туристика„ од бензиската пумпа до кружната сообраќајница.

Повеќе...

Ќе се дискутира за проблемите на Белчишкото блато

Невладината организација „Грашница“ од Охрид во соработка со Македонското еколошко друштво (МЕД), во периодот Јануари 2014 – Јуни 2015 година ќе го спроведуваат проектот “Поврзување на луѓето со природата – зајакнување и вмрежување на граѓанските здруженија во Македонија”.

Повеќе...

Се уредува летната сцена „Долни сарај“

Од денеска, екипи на општинските Јавни претпријатија започнуваат со градежни активности на летната сцена  „Долни сарај“.

Повеќе...

Манастирот Свети Наум дел од популарното ТВ шоу „Channel 3 Travels

Охрид, Галичица и манастриот Свети наум ќе бидат дел од репортажата за Македонија на холандското ТВ шоу „Channel 3 Travels”. 

Повеќе...

До декември јапонците ќе ја изработат студијата за колекторскиот систем

Градоначалникот на Охрид Никола Бакрачески денес оствари работна средба со тим од осум јапонски експерти на која гостите од Јапонија пред градоначалникот ги  презентираа начинот на работа, предлозите за решенија и динамиката на активности за реализација на физибилити студијата со која се планира обнова и рехабилитација на колекторскиот систем на Охридското Езеро во делот кој спаѓа на територијата на Република Македонија .

Повеќе...

Субвенции за ергените кои ќе се оженат во Дебарца

30 000 денари материјална помош  ќе добиваат ергените на општина Дебарца доколку стапат во брак.

Повеќе...

  • Granit

ФОТО

 

ПРИДРУЖЕТЕ НИ СЕ НА FACEBOOK