Вто06022020

Последна промена10:35:47 PM

SCREEN

Cpanel

          

  • sileks
Back Вие сте на: Home Вести Охрид

Куќата на Талеви од Охрид чека реконструкција

Куќата на Талеви од Охрид чека реконструкција. Станува збор за  една од најстарите куќи во Стариот дел на Охрид, во месноста Месокастро.

Повеќе...

Дали потрошувачите ги знаат своите права?

По повод 15-ти Март, Светски ден на потрошувачите, денес  во Општина Охрид, ќе се промовира  Советот на потрошувачи на град  Охрид.

Повеќе...

Дечињата во градинката „Росица“ го празнуваа „Летник“

Градоначалникот Никола Бакрачески заедно со пратеникот Александар Николоски, Секретарот на општината Димитар Спасески и претставници од градскиот совет, присуствуваше на прославата што по повод празникот “Летник“ се одржа во градинката “Росица“ во населбата “Лескајца“.

Повеќе...

Општина Охрид воведува современ информативен систем

Во насока на  подобрување на ефикасноста во работењето на  општина Охрид,    започнаа активности за имплементацијата  на најсовремен, интегриран општински информационен   систем.

Повеќе...

Локалната самоуправа ќе инвестира во развојот на основните и средните училишта

Градоначалникот Никола Бакрачески денеска имaше редовна средба со директорите на основните и средните училишта. Директорите на училиштата го информираа за тековните состојби во одвивањето на наставно- образовниот процес и за планираните идни активности.

Повеќе...

Учениците од “Григор Прличев” добија книга од Мишо Јузмески

Членовите на училишната библиотека, при ОУ “Григор Прличев”,  а воедно и членови на библиотекарската секција заедно со библиотекарката Наташа Митреска имаа одлична можност да бидат дел од едно културно  збиднување.

Повеќе...

Читачки караван во ОУ “Григор Прличев”

Во ОУ „ Григор Прличев“ -Охрид , тимот на Проектот на УСАИД „ Со читање до лидерство“ заедно со актерите Јулијана Стефанова и Петар Горко го посетија училиштето како дел од Читачкиот каравани одржаа заеднички активности со најмладите ученици под наслов Читањето и математиката се забавни.

Повеќе...

Кај „Горна порта“ беа засадени бадемови дрвца

Во рамки на проектот за уредување на нови 40 зелени катчиња кои секојдневно никнуваат и го красат нашиот град, Јавното претпријатие „Охридски Комуналец“ и приватната компанија „Левидиа“ , денеска кај „Горна порта“, организираа акција за засадување на бадемови дрвца.

Повеќе...

Хрватски играорци во посета на Охрид

Заменик градоначалникот Александар Јанев денеска  оствари  средба со делегација на  КУД „ Краљ Томислав“ од Биоград на Море од Хрватска , кои се во неколкудневен престој кај домаќините од КУД „ Гердан“ од Охрид.

Повеќе...

Ученици од различни етнички групи го одбележаа „Летник“ во „ОУ Братство Единство“

Во рамки на мулти културното одбележување на празникот “Летник“, градоначалникот Никола Бакрачески заедно со пратеникот Александар Николоски, секретарот на општината Димитар Спасески и претставници од градскиот совет, денес присуствуваа и на културната манифестацијата која по повод празникот “Летник“ се одржа во дворниот простор на училиштето “Братство Единство “ во населбата “Лескајца“, во која беа вклучени ученици од различни етнички групи.

Повеќе...

  • Granit

ФОТО

 

ПРИДРУЖЕТЕ НИ СЕ НА FACEBOOK