Сре07082020

Последна промена12:10:15 PM

SCREEN

Cpanel

  

  • sileks
Back Вие сте на: Home Вести Охрид

Во Горна Влашка маала нема времени објекти

На барањето на советникот Јоне Станкоски од Вмро Народна Охрид да се дислоцираат времените објекти од Горна Влашка маала пристигна еекспресна реакција од претседателот на Урбаната заедница 10 -  Томислав Голејшки.

Повеќе...

Охрид ќе се вклучи во акцијата „ Македонија земја на цвеќето- земја на розите“

Во акцијата на Министерството за животна средина „ Македонија земја на цвеќето- земја на розите“ што ќе се одржи на 21- ви март ( петок ) со активности на Одделението за заштита на животната средина и Одделението за образование, ќе се вклучи и општина Охрид.

Повеќе...

ФОРБС: Македонија бисер на Балканот, Охрид убав како алпските пејсажи

Според најновиот извештај на Светската банка за најновите глобалните економски перспективи објавен во јануари 2014 година Македонија економски ќе порасне за 3% оваа година и ќе ги надмине соседните земји вклучително и Албанија, Бугарија, Грција и Србија.

Повеќе...

Заврши седницата посветена на советничките прашања

Советот на општина Охрид ја одржа 21- та седница, која беше посветена на советничките прашања. Советниците поставуваа прашања за реализацијата на тековните и идните активности на Локалната самоуправа, поврзани пред се со проектите од комуналната сфера, урбанизмот, капиталните инвестиции, образованието и другите јавни дејности, како и за финансиската стабилност на општина Охрид.

Повеќе...

Денеска советнички прашања

Денес ќе се одржи    дваесет и првата седница на советот на општина Охрид.

Повеќе...

Општина: Новата oпштинска власт направи препород во училиштата

За вистината или лагата со СДСМ од Охрид, веројатно можеме да дебатираме одовде до вечноста, зошто тие се неуморни во лагите, но за фактите уверени сме дека и “другарите” во СДСМ еднаш конечно мора да ги прифатат.

Повеќе...

Во Охрид ќе се развива кластерскиот туризам

Македонските туристички работници ќе учат од еминентни странски експерти а  подобрување на услугите и туристичката понуда во земјава.

Повеќе...

ВМРО - ДПМНЕ: Која е целта на вртоглавите суми потрошени за патувања во времето на СДСМ?

Граѓаните на Охрид како и пошироката јавност изминативе денови беa во исчекување на одговори од страна на СДСМ на поставените прашања за енормното трошење на средства во периодот од 2005 до 2013 година. Прашања за суми на средства кои беа изнесени од ВМРО ДПМНЕ пред се со цел на граѓаните на Охрид да им се прикаже начинот на работа на социјалдемократите.

Повеќе...

105 години од смртта на Кузман Шапкарев

Шапкарев е еден од најзначајните собирачи, публикатори и афирматори на македонски народни умотворби и еден од првите македонски учебникари.

Повеќе...

СДСМ: Сметките од училиштата беа блокирани по вина на централната власт од ДПМНЕ

Локалната власт од ДПМНЕ никако да престане да манипулира со охридската јавност, кога се работи за образованието. Одговорните лица упорно се обидуваат да ја убедат охридската јавнност дека градската власт ги одблокирала сметките на училиштата во Општина Охрид, поради наводното нестручно и недомаќинско работење на поранешните директори.

Повеќе...

  • Granit

ФОТО

 

ПРИДРУЖЕТЕ НИ СЕ НА FACEBOOK