Пет04202018

Последна промена04:57:20 PM

Back Вие сте на: Home Вести Охрид

Плановите за вработување во јавните претпријатија пред охридските советници

77 предлог одлуки на деветтата седница на Советот на општина Охрид.

Повеќе...

Емилија Николоска во финале по англиски

Голем успех на ученичка од ОУ „Григор Прличев“ на меѓународен натпревар по англиски јазик.

Повеќе...

Научна конференција на престижните германски фондации во Охрид

Во организација на Хумболдт и ДААД-клубот Македонија, алумни асоцијација која ги обединува корисниците на стипендии на престижните германски фондации ДААД и Александер фон Хумболт, во периодот од 19ти до 23ти Април во Скопје и Охрид ќе се одржи научна конференција на кој ќе присуствуваат добитници на Alexander von Humboldt стипендии од Балканскиот регионот, нивните колеги од Германија, како и видни интелектуалци и млади истражувачи од нашата земја.

Повеќе...

Небезбедни дрвените скали на Античкиот театар

Дрвените скали на Античкиот театар небезбедни. Пред скалите стои табла на која е испишано да не се користат истите.

Повеќе...

Ќе се врши ларвицидна дезинсекција против комарци

Согласно Акциониот план за ставање под контрола на вектор преносливите болести на територијата на општините Охрид и Дебрца, Центар за јавно здравје Охрид во пролетниот период предвидува обавување на ларвицидна дезинсекција на потенцијално ризични површини за развој на ларвицидна форма на комарците.

Повеќе...

Воведена забраната за риболов при природен мрест

Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство донесе решение за забрана за риболов во риболовните води во периодот на природен мрест на рибите за оваа година.

Повеќе...

Недела на солидарност - да подадеме рака

Во рамките на социјално-хуманитарната дејност, а по повод одбележување на Неделата на солидарност од 16 - 22 април 2018 год., под мотото “ВАШИОТ ПРИЛОГ - ЗНАЧАЈНА ПОМОШ”, , со цел подигање на нивото на свест на населението за потребната помош и поддршка на ранливото население, Црвениот крст организира хуманитарна собирна акција за обезбедување на помош во храна, облека, обувки, средства за хигиена, постелнина, детски играчки и парични средства, која Ќе биде наменета за социјално загрозените лица, старите лица и лицата со посебни способности од Охрид и Дебарца.

Повеќе...

Ќе се промовираат приватните станоиздавачи

Согласно Програмата за поттикнување на развојот на туризмот на Општина Охрид за 2018 година, Општина Охрид на ден 17.04.2018 год. објавува, јавен повик за ЗА ПРОМОЦИЈА НА ФИЗИЧКИТЕ ЛИЦА КОИ ВРШАТ УГОСТИТЕЛСКА ДЕЈНОСТ – ПРИВАТНИ СТАНОИЗДАВАЧИ и РЕГИСТРИРАНИ ДАВАТЕЛИ НА УСЛУГИ ВО РУРАЛНИОТ ТУРИЗАМ.

Повеќе...

Дебрчани во недела на бунт

Во недела, 22 април, (Денот на екологијата!), во пет до дванаесет часот, камбаната на “Свети Атанасија”, во историското село Црвена Вода, ќе го означи почетокот од еколошкиот бунт на жителите од општина Дебрца, но и од други градови во земјата, против владината намера за изградба на регионална депонија на територијата на оваа општина, кај селото Годивје, на неколку стутини метри одновиот автопат во изградба, Кичево-Охрид.

Повеќе...

Работна средба меѓу претставници на Охрид Трчат и СВР Охрид

Претставници на Охрид Трчат вчера остварија работна  средба со началникот на СВР Охрид Сашо Смилески.

Повеќе...

  • Granit

ФОТО

 

ПРИДРУЖЕТЕ НИ СЕ НА FACEBOOK