Чет03302017

Последна промена09:21:24 PM

Back Вие сте на: Home Вести Охрид

Од денес постудено

По неколкудневните високи температури, денеска позначително нивно опаѓање во интервал од 7 до 14 степени.

Повеќе...

Нема пристап до јавните институции

Фондација за одржлив економски развој ПРЕДА Плус која во соработка со Здружението на студенти и младинци со хендикеп (ЗСМХ) го имплементира проектот ,,Градење на капацитети на организации за помош на лица со посебни потреби во Македонија” повикува на надминување на архитектонските бариери во секојдневниот живот во земјата на лицата со посебни потреби.

Повеќе...

Силна координација за поголема безбедност во сообраќајот

Низ обука, надлежните субјекти се координираат за зголемена безбедност во сообраќајот на патиштата и за намалување на бројот на случени сообраќајни незгоди.

Повеќе...

Засилени инспекциски контроли пред сезона

Засилен  инспекциски надзор во пресрет на летната сезона во Охрид, бараат туристичките водичи.

Повеќе...

Се бара забрана за лов на охридска пастрмка

Потполна забрана за лов на охридска пастрмка, бара  концесионерот на  Охридското езеро. Тоа  е единствениот начин, загрозениот  ендемски вид  риба повторно да се врати во водите на езерото.

Повеќе...

Со едночасовен мрак Охрид го одбележа часот на планетата Земја

Синоќа во 20.30 часот, по локално време, светилките во Скопје и Охрид се исклучија во знак на глобалната акција „Час на планетата земја“.

Повеќе...

Последниот напад на кучиња ги „запали“ социјалните мрежи

Последниот напад на кучиња врз малолетно дете ги „запали“ социјалните мрежи.

Повеќе...

Од стар отпад до прекрасни креации во „Ванчо Питошески“

Со цел да се поттикне еколошката свест кај младите, како и да се развие чувството на естетика и припадност кон заедницата , во „ОУТУ Ванчо Питошески“- Охрид беа организирани низа на креативни работилници кои ја поттикнаа фантазијата и креативноста на учениците, при што од стар отпаден материјал дворот на училиштето го претворија во пријатно место за одмор и дружење на учениците.

Повеќе...

Кога се асфалтираа улиците во стар Охрид?

Благодарение на фејсбук групата „Охрид слики од минатото“ секојдневно откриваме фотографии  стари векови но и податоци за некогашниот Охрид.

Повеќе...

Ветераните од безбедноста и одбраната пример за добрососедска соработка

Во овој актуелен момент, мирот, безбедноста и взаемното почитување и разбирање, се од животна важност, не само за граганите во нашата земја, туку и во соседството и регионот – рече на денешното годишно собрание на огранокот за Охрид, Струга, Дебар, Ростуше и Маврови Анови, претседателот на Сојузот на здруженијата не ветераните од одбраната и безбедноста на Република Македонјија, генерал Филип Котели.

Повеќе...

  • Granit

ФОТО

 

ПРИДРУЖЕТЕ НИ СЕ НА FACEBOOK