Вто10162018

Последна промена11:37:35 AM

Back Вие сте на: Home Вести Охрид

Привршува реконструкцијата на превојот Стража

Со полна пареа деновие се работи на реконструкција на патот на превојот Стража.

Повеќе...

Општина Охрид објави конкурс за стипендии

Општина Охрид и оваа година објавува Конкурси за доделување стипендии на ученици од основните и средни училишта на подрачјето на општина Охрид за учебната 2018/19 година и за редовни студенти од општина Охрид запишани на додипломски студии на државните универзитети во Р. Македонија и на државни универзитети во странство за академската 2018/19 година.

Повеќе...

Бизнис заедницата и економистите против избори

Стопанствениците и економистите против предверемени избори. Политичката кампања и изборите го стагнираат економскиот раст.

Повеќе...

Во 2021 ќе е готов автопатот Охрид Кичево

Од 70 до 100 милиони евра ќе се заштедат со ревидирањето на проектната и техничка документација на автопатот Кичево – Охрид.

Повеќе...

Работилница за сообраќајот во Охрид

Републичкиот и општинскиот сообраќаен совет ја организираат работилницата.

Повеќе...

Ќе се одбележи Неделата на младите

По повод одбележувањето на Неделата на млади, која традиционално се одржува во периодот од 1 до 7 октомври, волонтерите од Клубот на Млади при Црвен Крст Охрид јавно ќе ја презентираат работата и активностите на клубот, посебен акцент давајќи на неформалното образование и негување на хуманите вредности.

Повеќе...

Охрид добива 11 парамедици по европски терк

Финишира обуката за парамедици според програмата PHTLS (Pre Hospital Trauma Life Support), што Црвен крст Охрид во соработка со Националниот здравствен сервис на Холандија, ја организира во Охрид.

Повеќе...

Поетска хуманитарна акција

После Скопје, Кочани, Штип, Прилеп и Кичево, Охрид во Хуманитарна мисија.

Повеќе...

Mанифестациите на Асномската прослава во Пелинце да се префрлат во Црвена Вода

Општина Дебрца и Боречката организација бараат дел од манифестациите на Асномската прослава во Пелинце да се префрлат во Црвена Вода.

Повеќе...

Се одржа саем за вработување во Охрид

Денес во Охрид на плоштадот покрај ТЦ Амам, се одржа саем за вработување на кој учество зедоа 10-на компании од Охрид.

Повеќе...

  • Granit

ФОТО

 

ПРИДРУЖЕТЕ НИ СЕ НА FACEBOOK