Вто10162018

Последна промена11:37:35 AM

Back Вие сте на: Home Вести Охрид

Охридско-струшка фалс „шема“ за регистрација на возило


Со фалс документи регистрирале товарно возило, шемата им ја расипала полицијата.

Повеќе...

ДОДЕЛЕНИ НАГРАДИТЕ НА НАЈДОБРИТЕ НА „ДЕТСКИ СЕМАФОР“

Наградените на „Детски семафор“ добија велосипеди и заштитни шлемови.

Повеќе...

УТРЕ САЕМ ЗА ВРАБОТУВАЊЕ И ПАЗАР НА ИДЕИ

Саемот ќе се одржи кај ТЦ „Амам“ од 12 до 15 часот.

Повеќе...

Економистите и политичарите на иста маса за подобар економски развој

Во 2018 година има раст  на бруто домашниот производ, пораст на индустриското производство и извозот, зголемени се и странските директни инвестиции,  македонската економија расте и се  стабилизира на долг рок, истакна премиерот Зоран Заев набројувајќи ги позитивните  економски параметри  во изминатите месеци. Намалена е невработенсота на 21%, како најниска стапка досега ,  а зголемена е и просечната плата која во јуни е повисока за 6,1%.

Повеќе...

Охрид домаќин на Меѓународна конференција за енергетика

Се интенцивира конгресниот туризам во Охрид.

Повеќе...

Изработка на стратегија за рурален развој 2019-2025

Имајќи во вид дека на крајот на 2018 та година изминува важноста на  “Подстратегија за рурален развој на Општина Охрид 2014 - 2018”, се наметнува потребата од реализација на нови активности во насока на дефинирање на најважните насоки потребни за успешен рурален развој на општината во идниот период.

Повеќе...

Конференција за предизвиците на економскиот развој во Охрид

Конференцијата започнува денеска а утре завршува.

Повеќе...

Почнуваат преговори со пратениците, вонредни избори последна опција

Заев почнува преговори со пратениците на ВМРО ДПМНЕ. До крајот на неделата се очекува да се знае резултатот, дали е постигнато мнозинство.

Повеќе...

Општина Охрид бара локации поволни за инвестирање

Општина Охрид бара локации поволни за инвестирање.

Повеќе...

Дванаесет екипи пријавени за турнирот во баскет

Денес во просториите на ЈП „Билјанини Извори“ се одржа избор  за престојниот турнир во баскет 3x3.

Повеќе...

  • Granit

ФОТО

 

ПРИДРУЖЕТЕ НИ СЕ НА FACEBOOK