Сре02222017

Последна промена07:46:07 PM

Back Вие сте на: Home Вести Охрид

Охрид дел од акцијата “Македонија без отпад”

Во организација на Министерството за животна средина и просторно планирање и асоцијацијата „Ајде Македонија“,денес  ќе се спроведе кампањата “Македонија без отпад” која има за цел да допринесе за здрава и чиста животна средина и развивање на свеста кај граѓаните за правилно управување со отпадот.

Повеќе...

Туристичките капацитети ќе добиваат еко етикети

Македонија го следи трендот во светот, воведува еко етикетирање на туристичките капацитети. За добивање на сертификат за еколошко работење    потребно е  исполнување на одредени услови, како што е заштедата на вода и електрична енергија, користење производи од органско производство, употреба на дезинфекциски хемиски средства, кои мора да бидат со посебна ознака прифатена на меѓународно ниво.

Повеќе...

Избрано новото општинско раководство на СДСМ

Синоќа, во присуство на стотина претседатели, координатори и претставници од месните одбори и други општински партиски функции, се одржа годишна изборна општинска Конференција на ОО на СДСМ Охрид.

Повеќе...

Охрид град на палмите

Расадникот кој функционира во рамките на работната единица „Паркови и зеленило„ нуди широк асортиман од декоративните садници од видот палми-”trachycarpus  fortunei”.

Повеќе...

Продолжува уредувањето на пешачките патеки низ Охрид

Екипи на јавното претпријатие „Нискоградба“ од денеска интензивно работат на уредување на пешачката зона на улицата „Питу Гули“ пред влезот на О.У. „Христо Узунов“, каде асфалтната подлога се заменува со бехатон.

Повеќе...

Се чисти Велгошка река

По налог на општина Охрид, а согласно испланираните годишни редовни и вонредни активности, екипите на Комуналец деновиве го расчистуваат речното корито на Велгошка Река, во близина на поранешната фабрика „Езерка„.

Повеќе...

Руски туристи ќе доаѓаат во Охрид

Од идната година Охрид очекува Организирани групи руски туристи и воспоставување директни чартер летови од Охрид до Москва, беше заклучено на денешната средба меѓу претставниците на Секторот за Локален Економски Развој и генералниот менаџер на “ 7TOUR“ компанијата од Москва- Русија , кој е во неколкудневна работна посета на Охрид.

Повеќе...

Ќе се гради канализациона мрежа во Горенци

Градоначалникот на Дебарца оствари средба со жителите на село Горенци.

Повеќе...

Осум стоматолози од Охрид заработија казна од УЈП

Финансиските контроли во Охрид потврдија дека стоматолошката дејноста е сеуште ризична од даночен аспект. Со неправилно финансико работење, буџетот го оштетиле 8 субјекти на кои им е изречена глоба и времена мерка забрана за вршење на дејност.

Повеќе...

И на „Кеј Маршал Тито„ ќе се наплатува паркинг

Ј.П. „Билјанини Извори„ – Охрид од денес започна со стопанисување со паркинг просторот на улица „Кеј Маршал Тито„.

Повеќе...

  • Granit

ФОТО

 

ПРИДРУЖЕТЕ НИ СЕ НА FACEBOOK