Вто10162018

Последна промена11:37:35 AM

Back Вие сте на: Home Вести Охрид

Се ангажираат лица за работа на проекти

Општина Охрид следејќи ги препораките и советите на претставниците на Европската Унија во Македонија во врска со можностите и значањето на финансирањето  на општински проекти од страна на фондовите на ЕУ а во насока на подобрување на секојдневното живеење на граѓаните има потреба од подготовка на проектни предлози со јасно поставени цели кои ќе одговараат на потребите на граѓаните и прецизно изготвен буџет на потребни средства за нивна реализација.

Повеќе...

Јавен повик за изработка на видеа за Охрид

Општина Охрид објавува Јавен повик за изработка на видеа на тема : “Кога би имале еден ден во град со културно наследство”, во рамки на организацијата на градови со природно и културно наследство “ORGANIZATION OF WORLD HERITAGE CITIES “ (OWHC).

Повеќе...

Јубилејни 30 ти Охридски староградски средби

Викендов се одржа  културната манифестација, „Охридски староградски средби“, годинава по јубилеен  30-ти пат во ЦК „Григор Прличев“.

Повеќе...

Охрид домаќин на изборот на најдобар бармен

Изборот е јубилеен 10-ти по ред и ќе се одржува во „Куба Либре“.

Повеќе...

„Дебрца-археолошка топографија на старите градови и тврдини 2018“

Професор – др Виктор Лилчиќ Адамс на теренот, го спроведува проектот:„Дебрца-археолошка топографија на старите градови и тврдини 2018“.

Повеќе...

Изложба на Дороти Пачкова во Охрид и Струга

Изложба на Дороти Пачкова во Галеријата „Коџоман“ во Струга и во „Икар Кат“ во Охрид.

Повеќе...

Од 650 органски производители, во регионот само дваесетина

Од 50 земјоделци кои произведуваат органско, бројката денес се зголеми на 650,  а површините од 200  на 2900 хектари. 

Повеќе...

Пожарникарите спречија опожарување на цела куќа

Брзата интервенција спаси пеплосување на еден дом во Охрид.

Повеќе...

ФОТОГАЛЕРИЈА: Јубилејна 10 та манифестација „За посреќно детство“

Во ритамот на спортот, забавата, хуманоста пулсираше Градскиот плоштад во Охрид при одвивањето на традиционалната хуманитарна и спортско-рекреативна акција која во организација на Црвен крст Охрид и во партнерство со Стоматолошка ординација Др. Баткоски по 10-ти пат се одржува во Охрид.

Повеќе...

Кардиолошкиот завод ќе го одбележи Денот на срцето

Клиниката за кардиологија во комлексот „Мајка Тереза“ и Кардиолошкиот завод Охрид  денес ќе се обојат  во црвено светло, во траење од два часа, во знак на одбележување на Светкиот ден на срцето.

Повеќе...

  • Granit

ФОТО

 

ПРИДРУЖЕТЕ НИ СЕ НА FACEBOOK