Вто06192018

Последна промена07:37:51 PM

Back Вие сте на: Home Вести Охрид

Во Скопје повеќе туристи отколку во Охрид

Во јануари годинава  имало 16.000 странски туристи, покажуваат најновите податоци на Државниот завод за статистика. Во споредба со истиот месец лани  има минимално намалување од 0.2% во бројот на гости, но зголемување од 1% во бројот на ноќевања. На годишно ниво растот е континуиран.

Повеќе...

И Охрид, Струга и Дебарца ќе добијат рурални аптеки

И Охрид,  Струга и Дебарца ќе добијат лиценци за подвижни  рурални  аптеки.  

Повеќе...

Во вторник советнички прашања

За 18 Март вторник е закажана  дваесет и првата седница на советот на општина Охрид.

Повеќе...

Се санира патот Вапила Сирула

По неодамнешната средба на градоначалникот Никола Бакрачески со жителите од селата Вапила и Ливоишта на која им беше ветено дека ќе се санира патот од селото Косел до селото Вапила  и од Вапила до Ливоишта, денес се отпочна со негова санација и пополнување на ударните дупки.

Повеќе...

Ова се одлуките од денешната седница

Советот на општина Охрид, на денешната седница  го усвои извештајот за остварените приходи и извршените трошоци на буџетот  по завршната сметка на буџетот на општина Охрид за 2013 година  и извештајот  за попис за 2013 година.

Повеќе...

Кинеска делегација предводена од Амбасадорот на прием кај Градоначалникот Бакрачески

Градоначалникот Никола Бакрачески, денеска прими кинеска делегација предводена од Амбасадорот на Република Кина во Република Македонија, Цуј Џивеи чиј мандат истекува во месец мај годинава.

Повеќе...

Економското училиште ќе го носи името на македонските просветители “Кирил и Методиј”

Сегашното  Економското училиште и медицинската паралелка се издвојуваат  од Гимназијата Св. Климент Охридски, вака одлучија охридските советници на денешната седница по усвојувањето и изгласувањето на предлог одлуката  што се однесува на оваа тема а чиј предлагач беше   секретарот на општина Охрид,  Димитар Спасески.

Повеќе...

Секретарот Спасески оствари работен состанок со претставници на месните заедници

Во административната зграда во Косел, секретарот Димитар Спасески, придружуван од директорот на МЈП „Проаква“ Томе Паскалоски и директорот на ЈП „Охридски Комуналец“ Елена Скрческа, оствари работен состанок со претставници од месните заедници од Косел, Лескоец, Опеница, Вапила, Ливоишта и Куратица.

Повеќе...

Се гради канализационата мрежа во Мешеишта

Денес во посета на општина Дебарца престојуваше пратеникот Александар Николоски, кој заедно со градоначалникот Игор Трајкоски го посетија с.Мешеишта, каде што ги согледаaа градежните активности околу изградбата на канализационата мрежа, која започна пред месец и половина.

Повеќе...

Засадени цвеќиња во Горна влашка маала

Според утврдената динамика од страна на општина Охрид за создавање  40 нови зелени катчиња на целата територија на општина Охрид,  ЈП “Охридски комуналец“, хортикултурно го  оплемени новоуредениот простор во “Горна влашка маала“.

Повеќе...

  • Granit

ФОТО

 

ПРИДРУЖЕТЕ НИ СЕ НА FACEBOOK