Нед07222018

Последна промена06:25:01 PM

Back Вие сте на: Home Вести Охрид

Почнуваат бесплатните курсеви за државна матура

Од утре во ОУ  Отворен граѓански универзитет, “Кузман Шапкарев“ започнуваат бесплатните курсеви  за подготовка за државна матура кои Општина Охрид врз претходно донесен правилник ги додели на ученици од социјално ранливите семејства.

Повеќе...

Учениците кои добија стипендија во понеделник во општина

Се известуваат лицата кои се корисници на стипендиите за основно, средно и високо образование, избрани по јавниот оглас што го распиша општина Охрид, дека во понеделник ( 17. 02.2014 г. ) треба да дојдат во Одделението за образование  во Локалната самоуправа.

Повеќе...

Ќе отпочне постапката за изградба на затворен зелен пазар

Советниците ги усвоија одлуките за започнување на постапка за доделување на договор за воспоставување на јавно приватно партнерство за изградба на затворен зелен пазар и за давање согласност  за задолжување на ЈП „Охридски Комуналец“ Охрид со долгорочен кредит во „Охридска Банка“ АД Охрид – реструктуирање на кредитното задолжение.

Повеќе...

Се запали стан во центарот на Охрид

Експлодирање на аспиратор, предизвика пожар во стан во зградадата каде што е центарлата на Стопанска банка, во строгиот центар на Охрид. Противпожарната единица  веднаш реагираше и пожарот навремено беше локализиран.

Повеќе...

Ќе се уредуваат влезовите на Коњско и Рача

На барање  на мештаните, денеска на лице место градоначалникот Никола Бакрачески, заедно со директорот на Агенцијата за државни патишта, Љупчо Георгиевски во селото Коњско и населбата Рача ги согледуваа можностите за уредување на влезовите од овие две населени места. 

Повеќе...

Од Охрид до Свети Наум по нов пат

Ќе се гради нов магистрален пат  кој ќе го поврзува Охрид со плажите.  Новата траса, од Охрид до граничниот премин Свети Наум ќе биде широка 12 метри со четири ленти, долга 39 километри,  а ќе поминува по падините на Галичица над постоечкиот пат.

Повеќе...

Привршува реконструкцијата на “Живко Чинго“ во Велгошти

Во рамки на работната посета во Охридско струшкиот регион, министерот Спиро Ристоски, заедно со секретарот на општина Охрид, Димитар Спасески на лице место согледуваа до каде се  започнатите градежните активности околу санација на санитарните јазли во Основните училиштаЖивко Чинго“ како и реконструкцијата на фасадниот дел од училиштето.

Повеќе...

Жителите на Стар град бараат преработка на урбанистичкиот план

Преработка на ДУП , измени и дополнувања за дел од урбаната заедница Стар Град, кој сеуште е во процедура на донесување, бараат жителите на Стар град.

Повеќе...

Започнува изградбата на универзитетскиот кампус во Охрид

Универзитетот за информатички технологии “Свети Апостол Павле” од Охрид ќе  се сели во охридската касарна. Од денеска започнуваат градежните зафати за адаптација на просториите.

Повеќе...

Бакрачески: Лизгалиштето е еден од најуспешните проекти за охриѓани

Градоначалникот Никола Бакрачески, на прашањето од советничката Верица Хајба во врска со лизгалиштето, истакна дека лизгалиштето е еден од најуспешните и најприфатените проекти од страна на охриѓани и од страна на туристите.

Повеќе...

  • Granit

ФОТО

 

ПРИДРУЖЕТЕ НИ СЕ НА FACEBOOK