Вто06192018

Последна промена12:44:48 PM

Back Вие сте на: Home Вести Струга Новогодишната програма во Охрид се уште не е дефинирана

Новогодишната програма во Охрид се уште не е дефинирана

Сподели

Во главниот туристички ценатр, иако на само една недела до Новата година се уште не е дефинирана Новогодишната програма.

Не се знае кој ќе ги забавува охриѓани и бројните туристи кои ги очекува градот.

Општината на официјалната вен страница ја објави само Предновогодишната програма, но дочекот на 2017 на 31 декември го нема. Додека светот и сите туристички метрополи новогодишните програми  ги објавуваат во Ноември Охрид годинава задоцни. Општината официјално нема соопштено, но во јавноста провејува дека дел од музичките ѕвезди на плошад ќе биде и охридската снаа Елена Велеска, а се уште  на само неколку денови се преговарало и со други  естрадни уметници. 

Голем дел од светските туристички метрополи организираат спектакуларен Новогодишен дочек, со што привлекуваат илјадници туристи, но нашиот град таа пракса ја нема. 

Ова е предновогодишната програма

20.12.2015 година (вторник)
12.00 - 14.00 часот
Културно – уметничка програма на учениците од ОУ„ Ванчо Николески“

21.12.2015 година (среда)
12.00 – 14.00 часот
Култуно-уметничка програма на учениците од ОУ Св. Наум Охридски

22.12.2015 година (четврток)
12.00 – 14.00 часот
Културно – уметничка програма на учениците од ОУ „ Братство –единство“ и ОУТУ Ванчо Питошески

23.12.2015 година (петок)
12.00- 14.00 часот
Културно уметничка програма на учениците од ОУ Свети Климент Охридски

24.12.2015 година (сабота)
12.00 – 14.00 часот
Културно – уметничка програма на најмладите од детската градинка „Јасна Ристеска“ и настап на Студио за танц „СОНАТА“

25.12. 2015 година (недела)
12.00- 14.00 часот
Културно –уметничка програма на хорот при КУД Ѓердан

26.12.2015 година (понеделник)
12.00 – 14.00 часот
Културно- уметничка програма на учениците од ОУ „Кочо Рацин“

27.2015 година (вторник)
12.00 – 14.00
Културно – уметничка програма на учениците од ОУ „Живко Чинго“

28.12.2015 година (среда)

12.00 – 14.00 часот
Културно – уметничка програма на учениците од ОУ Христо Узунов

29.12.2015 година (вторник)
12.00 – 14.00 часот
Културно – уметничка програма на учениците од ОЕМУЦСв. Наум Охридски и ОСУ „Св. Климент охридски“

30.12.2015 година
12.00 – 14.00 часот
Културно – уметничка програма на учениците од ОУ „Григор Прличев“

  • Granit

ФОТО

 

ПРИДРУЖЕТЕ НИ СЕ НА FACEBOOK