Пет01182019

Последна промена02:27:41 PM

 

Back Вие сте на: Home Вести Струга Иницијатива Јабланица да стане Национален пак

Иницијатива Јабланица да стане Национален пак

Сподели

Ќе биде потпишана   Иницијативата за заштита на Планината Јабланица преку прогласување на планината за заштитено подрачје во категорија Национален парк.

 

Иницијатативата ќе ја потпишат градоначалниците на струга и Вевчани утре во општина Струга.

Настанот го организира иницијативниот комитет за прогласување на Јабланица за Национален парк, иницијатива која е веќе поддржана од претседателите на сите месни заедници - села од подрачјето на планината Јабланица кои што се наоѓаат во територијата на идниот Национален парк или во нејзино непосредно соседство, согласно предложеното зонирање на Националниот парк согласно претходно направените научни студии.

  • Granit

ФОТО

 

ПРИДРУЖЕТЕ НИ СЕ НА FACEBOOK