Сре12012021

Последна промена09:48:53 AM

SCREEN

Cpanel

   

  • sileks
Back Вие сте на: Home Вести Струга Запленети мрежи со белвица

Запленети мрежи со белвица

Сподели

Во близина на караулата во село Радожда  инспекторите затекнаа 28 парчиња мрежи – мрејци со вкупна должина од 1400 метри. Во мрежите имало  43 парчиња на охридска белвица.

 

Акцијата е реализирана како резултат на размената на информации помеѓу двата инспекторати (од Република Македонија и од Република Албанија). Синоќешната заедничка акција беше  организирана од страна на Државниот инспекторат за земјоделство одделение за инспекциски надзор од областа на рибарството со аквакултурата од Охрид во соработка со рибочуварската служба од концесионерот на рибниот фонд на Охридско Езеро (ПАСТРМКА 2012 д.о.о.е.л од Охрид) и УПС при П.С за Г.Н “Франгово” а се одвиваше во периодот од 21 до 02 часот утрово.

Мрежите и рибите се превземени од страна на Државниот инспекторат за земјоделство - Охрид и во соработка со МВР  ќе се превземаат мерки за пронаоѓање на сторителите на ова дело, против кои сторители ќе бидат поведени соодветни постапки. 

  • Granit

ФОТО

 

ПРИДРУЖЕТЕ НИ СЕ НА FACEBOOK