Пон04122021

Последна промена07:52:50 PM

SCREEN

Cpanel

   

  • sileks
Back Вие сте на: Home Вести Струга Заболени наставници, затворено струшкото училиште „Браќа Миладиновци“

Заболени наставници, затворено струшкото училиште „Браќа Миладиновци“

Сподели

Затворено најголемото основно  училиште во Струга. Од денес во  „Браќа Миладиновци“ нема настава со физичко присуство.

 

Девет вработени лица се заразиле со корона вирусот,  четворица наставници и петмина од техничкиот персонал. Двајца од нив се со тешка клиничка слика хоспитаилизирани во струшката болница.

-„ Во нашето училиште деца немаме заразени. Во согласност со минисетсртвото и општината се договоривме две недели да се напправи пауза работи онлајн заради намалување на заразата“, вели лаура Шате директор на ОУ „Браќа Миладиновци“ Струга.

Околу триста ученици од прво до трето одделние на македонски, албански и турски јазик, кои наставата ја следеа со физичко писуство  во две смени ,   ќе продолжат да  следат настава онлајн.

-„Наставниците ни беа на семинар значи имаме и администратор што сите деца ќе бидат вклучени без никаков проблем.0241 Администарторот е пприсутен за сите деца и за сите наставници“ , додава Шате.

Корона вирусот  ги затвори  и основните училишта во струшките села Јабланица и Луково.

Новинар Соња Рилковска

  • Granit

ФОТО

 

ПРИДРУЖЕТЕ НИ СЕ НА FACEBOOK