Сре12012021

Последна промена09:48:53 AM

SCREEN

Cpanel

   

  • sileks
Back Вие сте на: Home Вести Струга Струшките пензионери на прославата во чест на Конески во Прилеп

Струшките пензионери на прославата во чест на Конески во Прилеп

Сподели

Струшките пензионери на прославата во чест на Конески во Прилеп.

 

Претседателот на Здружението на пензионери од Струга,Милорад Трпоски,ја предводеше делегацијата на струшките пензионери на чествување во град на Блаже Конески,кое се одржа на 3 септември 2021 година,по повод 100 години од неговото раѓање ( 1921-2021) и 75 години од пензионерското организирање во Македонија,кое се одржа во Домот на културата „Марко Цепенко“во Прилеп,во организација на Сојузот на здруженија на Македонија,а домаќин на манифестацијата беше Здружението на пензионери од Прилеп.На чествувањето учество зедоja  девет здруженија од регионот.

Манифестацијата со пригодни зборови ја отвори и ги поздрави учесниците претседтелот на ЗП Прилеп,господинот Славко Трајкоски,кој им поска добре дојде и рече да се чуствувате како да сте дома.
На чествувањето говор  одржа претседателката СЗПМ Станка Трајкова,за 75 годишниот раст на Сојузот,а после неа имаше поетско музичка средба,на која членовите литерати настапија со кажувања на песни од Конески и за Конески и Културно уметнмичка програма каде што учество зедоја Здружението на пензионери домаќин од Прилеп и КУД при ЗП Охрид и Дебарца.

Новинарот ( фото репортер ) Стојан Кукунешоски од Струга,прочита лична творба,посветена на великанот Блаже Конески ,за неговото Небрегово,за која што му беше доделена Благодарница.
На крајот од манифестацијата,претседателот на Собранието на СЗПМ,м-р Илија Адамоски,а во име на Сојузот им врачи Благодарници на сите уечесници.
Текст и фото:СТОЈАН КУКУНЕШОСКИ

  • Granit

ФОТО

 

ПРИДРУЖЕТЕ НИ СЕ НА FACEBOOK