Селата на Димкол отсечени од цивилизација, бараат помош

Сподели

Десетина села во Долни Дримкол и Малесија потполно се отсечени од цивилизацијата. Јабланица, Боровец, Пискупштина, Луково, Модрич и други населени планиснки села немаат ниту струја ниту проден пат.

- Жители за Охриднет телефонски раскажуваат дека комплетно се завеани со 80 сантиметри снежна покривка, без струја и ги трошат последните залихи на храна. велат има болни луѓе кои останаа без лекарства. Бараме помош да се испрати механизација да се исчистат патиштата, велат загрижени  жители на село Јабланица.

Стравуваат дека ќе им се испразнат телефоните и нема да можат да комуницираат.