Стружанец се ,,офајдил,, откако извршил кражба

Сподели

 Стружанец, новава година ја започнал со кражба и ,,заработил,, богат плен.

Вчера, во Струга на ул. „Војдан Чернодрински“ во куќата на Д.Т.(80), непознат сторител со употреба на погоден предмет извршил тешка кражба од каде одзел пиштол, кој Д.Т. го поседувал со дозвола, сребрен накит, четири часовници и алкохолни пијалоци. Засега непознатиот стружанец се ,,офајдил,, односно  стекнал  противправна имотна корист од околу 100.000 денари. Струшката полиција  презема мерки за откривање на сторителот.