ФОТО:Струга окована во снег и мраз

Сподели

Струга се уште ги чувствува последиците од неодамнешното снежно невреме. Градот на поезијата е со купишта замрзнат снег на сите страни, улиците и тротоарите се неисчистени и полни со снежни ,,планини,,.

Низ улиците тешко и споро се вози, тие се непрегледни и небезбедни Стружани се револтирани и бараат општината да ги среди улиците и градот да го исчисти од сантите мраз. Засега само граѓаните борба водат за чистење на дел од замрзнатите тротоари.