Никола Јанкоски го фати светиот крст во Струга

Сподели

Никола Јанкоски од Струга е среќниот фаќач на крстот. На осветувањето на водите на реката Црн Дрим присуствуваа илјадници граѓани. Никола беше најбрз и најсреќен мегу стотиците  капачи кои пливаа во ладните води на Дрим.