Панел дискусија за подигање на свеста за трговијата со луѓе

Сподели

„Подигање на свеста за трговија со луѓе“ е темата на панел дискусијата што денес ќе се одржи во Струга. На конференцијата што се одржува по петти пат, предвидено е, по темата да дебатираат претставници на амбасадата на САД во Република Македонија како и учесници од невладините организации. 

 

Месец јануари е прогласен за месец на превенција на ропството и трговија со луѓе поради што американското катче од Струга во соработка со американската амбасада ја организираат оваа панел средба.
Панел дискусијата „Подигање на свеста за трговија со луѓе“ ќе се одржи во салата на советот на општина Струга со почеток во 17 часот.