ФОТО: Нуркачите пренуркаа 20 км од Охридското езеро

Сподели

Нуркачите пренуркаа 20 километри од Охридското езеро. Во рамките на првото пренуркување кое започна на крајот од февруари денес  во струшко нуркаа охридските и струшките нуркачи.

Најатрактивна локација  во овој дел на езерото се потонатите бродчиња на седум метри длабочиња.

- Во досегашните активности имаме доста интересно работи најдено пред се од живиот свет би го спомнал слатководниот рак кој лека полека се враќа во езерото наидено е и на слатководниот крив рак кој  претежно гравитира на албанскиот дел од езерото но сепак го има и во друг дел, вели Милутин  Секулоски нуркач.