Сре05252022

Последна промена10:53:20 AM

SCREEN

Cpanel

   

Back Вие сте на: Home Вести Струга Завршува реконструкцијата на патот Струга Дебар

Завршува реконструкцијата на патот Струга Дебар

Сподели

Привршува реконструкцијата на регионалниот пат Струга - Дебар. Изминативе месеци со забрзана динамика се работеше на поставување на нов асфалтен слој на овој патен правец.

Патот конечно е безбеден ги нема огромните дупки, кои претставуваа опасност за возачите.


Патниот правец, Струга Дебар , во должина од шеесетина километри, во изминатиот период претставуваше опасност по безбедноста во сообраќајот. Реконструкцијата првично започна пред три години, кога беше реконструирана делницата Глобочица-Џепиште во должина од 24 километри,а минатата година почнаа работите околу рехабилитација на останатиот дел од патот, како и мостот во близина на Глобочица.

Но, поради лошиот квалитет на работите договорот со изведувач беше раскинат. Па речиси една година делови од патот беа со изгребан асфалт и преполни со ударни дупки.


Сега градежните работи на патот ги привршува ГП Илинден" од Струга.

 

 

  • Granit

ФОТО

 

ПРИДРУЖЕТЕ НИ СЕ НА FACEBOOK