Стружанец познат тренер на ракометарска екипа во Шведска

Сподели

 

34 годишниот Јасмин Жута од струшко е тренер на позната ракометарска екипа во Гетеборг Шведска. Јасмин прво бил ракометар во Редбергслидс ИК , ракометарска екипа во Шведска популарна како екипата на големите мајстори.

Јасмин како ракометар е добтник на два медали , а денес клубот кој тој го тренира има освоено 20 медали.
Ракометарската екипа, што ја тренира стружанецот, како главен тренер заедно со Магнус Висландер и Карло Пулич се наоѓа на трето место. Јасмин е талентиран ракометар и професионалец кој во иднина планира да води ракометарска екипа на Балканот, бидејќи иако цел живот живее во Шведска, Македонија ја смета како своја татковина.