Сре05252022

Последна промена10:53:20 AM

SCREEN

Cpanel

   

Back Вие сте на: Home Вести Струга ФОТО - Струшко Ташмаруништа плени со мир и спокој

ФОТО - Струшко Ташмаруништа плени со мир и спокој

Сподели

Ташмаруништа е село распослано во струшкото поле, на самиот брег на Глобочичкото езеро во Дримколската клисура.  

 

Селото е надалеку познато по вредните црковни храмови како што се црквата Св. Архангел Михаел стара повеќе од 150 години и Ранохристијанската базилика Света Мартинија.

 

Местото ги плени авантуристите. Глобочичкото езеро нуди можности за пливање, кампување и рибарење.

 

Зелената боја од планински предели се прелева во водите на езерото и нуди незаборавна глетка, мир и спокој.

 

Ташмаруништа  брои околу 200 жители.  Интересно е што овде денес  се градат доста  нови луксузни вили.

 

 

  • Granit

ФОТО

 

ПРИДРУЖЕТЕ НИ СЕ НА FACEBOOK