Привршува изградбата на амбулантата во Лабуништа

Сподели

За 40 дена Лабуништа добива нов Здравствен дом, најави претседателот на ВМРО ДПМНЕ  Никола Груевски.

Привршува изградбата на новата амбуланта во која ќе има и Итна медицинска помош која ќе опслужува 10 000 жители во струшкото село Лабуништа. Во исто време со засилено темпо, според планот продолжува и изградбата на специјалната болница за ортопедија и трауматологија Свети Ерзамо Охрид.