Пон03082021

Последна промена05:18:00 AM

SCREEN

Cpanel

   

  • sileks
Back Вие сте на: Home Вести Струга Конференција за управување со цврст отпад во Струга

Конференција за управување со цврст отпад во Струга

Сподели

Идната недела Струга ќе се одржи дводневна „Конференција за интегрирано управување со цврст отпад во прекуграничните и крајбрежните области во регионот на Југоисточна Европа“.

 

Проектот „Управување со цврстиот отпад“ е насочен кон проценување и развивање на модели за интегрирано управување со цврстиот отпад кои се еколошко ефикасни и економски прифатливи, со цел да се намалат негативните еколошки и економски влијанија на лошото управување со цврстиот отпад, како и за поддршка на еколошкиот и социо-економскиот развој на прекуграничните рурални и крајбрежни области во земјите од Југоисточна Европа.

Конференцијата е во организација на Постојаната работна група за регионален рурален развој (SWG) во Југоисточна Европа.

  • Granit

ФОТО

 

ПРИДРУЖЕТЕ НИ СЕ НА FACEBOOK