Погледнете како изгледаат потонатите бродови во Охридското езеро

Сподели

Екипата нуркачи на „Ботом Тајм” ве води во потонатите бродови во Охридското езеро. 

Во Oхридското езеро на струшката страна пред неколку години  на 400 метри од брегот, подводните археолози открија бродови кои овде мируваат уште од Првата светска војна.Откриени се брод-влекач и шест-седум бродчиња поврзани како вагони.