Чет10182018

Последна промена08:48:06 AM

Back Вие сте на: Home Вести Струга

Струшките пензионери на летување во Албанија

Над стотина членови на ЗП-Струга,учесници на летувањето во Албанија,изразуваат големо задоволство за можноста што им беше дадена „на повозрасните“да летуваат ова лето во соседна Албанија.

Повеќе...

Несекојдневен концерт во Струга

Нескојдневен концерт на двајца извондредни музичари во Струга. 

Повеќе...

Одбележана 74 годипнина од формирањето на Шестата бригада

ОДБЕЛЕЖАНА 74 ГОДИШНИНАТА ОД ФОРМИРАЊЕТО НА ШЕСТАТА МАКЕДОНСКА НАРОДНО ОСЛОБОДИТЕЛНА БРИГАДА ФОРМИРАНА НА 6 СЕПТЕМВРИ 1944 ГОДИНА ВО КАРАОРМАН-МАЛЕСИЈА...

Повеќе...

Фестивал на различностите во Струга

Заедниците во Република Македонија, а со тоа и припадниците на заедниците во регионот на Струга, Дебар, Кичево и покрај тоа што живеаат и споделуваат многу секојдневни потреби и навики, сепак живеат во релативно изолирани и речиси паралелни микросветови.

Повеќе...

Се бркаат наставници во Струга, ВМРО обвинува за партиски реваншизам

Се бркаат наставници во Струга, ВМРО обвинува за партиски реваншизам.

Повеќе...

  • Granit

ФОТО

 

ПРИДРУЖЕТЕ НИ СЕ НА FACEBOOK