Вто02202018

Последна промена08:10:17 AM

Back Вие сте на: Home Вести Струга

Ќе се реконструира детската градинка во Вевчани

Ќе се реконструираат вратите и прозорите во детската градинка „Планински цвет“ во Вевчани.

Повеќе...

Учениците ќе се запознаат со работата на општина Струга

Младите граѓани на Струга ќе научат како работи локална самоуправа. Групи на ученици ќе ја посетат општина Струга и ќе се сретнат  со вработените со што директно да се запознаат со нивната работа.

Повеќе...

Вевчани ќе добие бесплатен интернет и информативни табли

Општина Вевчани наскоро ќе добие „тач-скрин“ иформативни табли преку кои ќе се информираат туристите за понудите од кафеани, ресторани, до културни збиднувања и план на Вевчани со локации на културно-историските знаменитости кое ги нуди општината.

Повеќе...

Поради дефект во Струга “Партизанска” два дена без вода

Синоќа на ул “Партизнска”во Струга пукнала водоводна цефка и ги поплавила подрумите во околните куќи.

Повеќе...

Македонските и албанските академици дискутираат за заштита на езерата

„Системот на Преспанските езера - Охридското Езеро: Актуелната состојба - проблеми и перспектива“ е конференцијата која започна синоќа во организација на Македонската и Албанската академија на науки и уметности.

Повеќе...

  • Granit

ФОТО

 

ПРИДРУЖЕТЕ НИ СЕ НА FACEBOOK