Пет10192018

Последна промена10:41:53 PM

Back Вие сте на: Home Вести Струга

Дебата на тема пописот е демократија, а не само етничка бројка

За да ја поттикне и да ја засили јавната дебата за вистинското значење на пописот, како и за нужноста од негово итно спроведување, повеќе невладини организации организираат дебата.

Повеќе...

И Струга воведува наплата на туристичка такса

Пред почетокот на туристичката сезона општина Струга ги информира  правните и физичките субекти кои сместуваат туристи дека се должни да плаќаат  туристичка такса.

Повеќе...

Спасени три деца од педалина во струшко

 Граничната езерска  полиција вчера успешно спаси три деца на педалина во водите на Охридското езеро. Езерското уживање ненадејното невреме го претвори во кошмар.

Повеќе...

Се чисти коритото на Црн Дрим

После критиките на граѓаните денеска започна чистење на коритото на реката Црн Дрим. Реката деновиве  наликуваше на мочуриште  со обраснати треви и алги.

Повеќе...

Повредена жена во невремето вчера

Вчерашното краткотрајно невреме проследено со силен ветер во Охрид,  повреди жена и предизвика кршење на големи  гранки од дрва во околината на градот.

Повеќе...

  • Granit

ФОТО

 

ПРИДРУЖЕТЕ НИ СЕ НА FACEBOOK