Пон03082021

Последна промена06:23:28 PM

SCREEN

Cpanel

   

  • sileks
Back Вие сте на: Home Вести Вевчани Пензионерите се подготвуваат за 17 – та ревија на музика

Пензионерите се подготвуваат за 17 – та ревија на музика

Сподели

Веднаш по конституирањето на Собраниети,ИО и избор на комисии – како и Актив на пензионерки.Здружението на пензионери Струга,започнаа со поголем број активности.

Како што е предвидено и со Програмата за работа,преднос се даде на подготовките за настапот на престојните 17 – ти регионални ревии на песни,,музика и игри,кои ќе се одржат на 20 мај во општина Ввевчани.


Сообразно на ваквата тенденција претседателот на активот на пензионерки,Елисавета Лазареска,заедно со претседателот на ново формираната комисија за култура Луба Јованоска,го одредија терминот за проби-секој четврток во седмицата во попладневните часови,организираат работни средби со кандидатите за учество на регионалните ревии при што беа обновени пејачката и фолклорната група,кои ги започнаа подготовките за настапот со стручна помош од професорот по музика Стојче Дејкоски.
На средбите редовно присуствува и претседталот на Здружението Милорад Трпоски,кој секогаш им стои на располагање.

СТОЈАН КУКУНЕШОСКИ

  • Granit

ФОТО

 

ПРИДРУЖЕТЕ НИ СЕ НА FACEBOOK