Нед05312020

Последна промена03:40:33 PM

SCREEN

Cpanel

          

  • sileks
Back Вие сте на: Home Вести Вевчани Се чистат одводните канали во Вевчани

Се чистат одводните канали во Вевчани

Сподели

Започнаа градежните активности за чистење на одводната каналска мрежа вон урбаниот опфат во општина Вевчани.

Предмет на расчистување се три главни одводни канали во вкупна должина од 4 километри. Активностите за расчистување опфаќаат сечење на жбунови и вегетација, машински ископ на земја и чистење на постојните армирано бетонски пропусти.
Со расчистувањето на главната одводона каналска мрежа ќе се овозможи нормално функционирање на истата, ќе се подобри прифатливоста на водите од урбаната зона и површинските амотсферски води, како и ќе се придонесе кон поголема заштита на земоделските обработливи површини.
Средствата за реализација на овој проект, по претходна апликација на општина Вевчани, се обезбедени од Министерство за земјоделство, шумарство и водостопанство на Република Македонија.

  • Granit

ФОТО

 

ПРИДРУЖЕТЕ НИ СЕ НА FACEBOOK