Кејот на Вевчанска река ќе добие нов лик

Сподели

Започнаа градежните работи за промена на постоечката метална заштитна ограда по должина на кејот на Вевчанска река.

Ќе биде поставена  нова бетонска ограда која заедно со потпорниот ѕид ќе се обложат со камени плочи, при што кејот ќе добие нов автентичен лик.