Чет04272017

Последна промена10:12:52 AM

Back Вие сте на: Home Вести Вевчани

Иранските туроператори добија вевчански пасоши

Денес општина Вевчани беше посетена од тур оператори од Иран кои планираат во иднина да носат туристи од Иран кои ќе ја посетат Македонија, а на мапата за посета е и Вевчани.

Повеќе...

Промоција на книгата ,,Лековитите билки" на Петар Мојсоски

На 6 Ноември оваа година,се одржа промоција на книгата „Лековитите билки за лекување на органите за дишење“Промотори на книгата беа Проф.д-р Билјана Бауер професор на Фармацевскиот факултет при Универзитетот Св.„Кирил и Методиј“-Скопје,Професор д-р Здравко Крстаноски од Охрид и Д-р Милош Мојсоски,доктор по медицина.

Повеќе...

КУД ,,Дримкол" достојно ја претстави македонската култура во Литванија

Синоќа со целовечерен концерт на КУД ,,Дримкол,, од Вевчани, македонскиот фолклор и традиција беа презентирани во Вилнус, Р. Литванија. Овој концерт беше дел од проектот ,, Денови на македонската култура во Литванија,, во организација на Европскиот универзитетот за хуманистички науки од Вилнус. 

Повеќе...

ФОТО: Еве како изгледа кејот на Вевчанска река

Се гради шеталиштето вдолж Вевчанска река. Во автентичен стил од камен овој проект  ќе ја  подобри туристичко - рекреативната инфраструктура во општина Вевчани.

Повеќе...

Куќата на Китановци повеќе од еден век гордост на Вевчани

Куќата на Китановци, чии темели се поставени во 19 век, е гордоста на Вевчани.

Повеќе...

  • Granit

ФОТО

 

ПРИДРУЖЕТЕ НИ СЕ НА FACEBOOK