Нед10222017

Последна промена10:24:23 AM

Back Вие сте на: Home Вести Вевчани

Вевчани од ден во ден поубаво!

Вевчани се уредува. Најмалата општина во земјава од ден во ден е се поубава и привлекува се поголем број на туристи. 

Повеќе...

ФОТО: Градежна офанзива во Вевчани

Во Вевчани турбо се работи на партерно уредување на новиот спортско рекреативен образовен центар.

Повеќе...

ОБОИ МЕ:Вевчани во црвено-жолта боја

Вевчанци инвентивни и единствени како секогаш.

Повеќе...

Масовен протестен собир во Вевчани

Река вевчанци вчера  мирно и достоинствено беа учесници на граѓанскиот протест и искажаа голема поддршка за граѓанската иницијатива „За заедничка Македонија“.

Повеќе...

Туристичките водичи во посета на Вевчани

На иницијатива на ресторанот Виа Игнација – Вевчани и НУ Музеј Др. Никола Незлобински – Струга, а во соработка со здружението на туристички водичи и придружници Кеј – Охрид вчера, се спроведе обука на туристичките водичи членови на ЗТВП Кеј – Охрид за културно-историските и природните знаменитости на Вевчани и Струга.

Повеќе...

  • Granit

ФОТО

 

ПРИДРУЖЕТЕ НИ СЕ НА FACEBOOK