Пон04122021

Последна промена09:32:47 PM

SCREEN

Cpanel

   

  • sileks
Back Вие сте на: Home Вести Вевчани

Во Вевчани ќе се гради уште еден пат

Новиот проект на општина Вевчани предвидува доизградба на регионалниот пат крак 1 од р-418 , од фабриката „Вевчанка“ до здравствен дом Вевчани.

Повеќе...

Градежна експанзија во Вевчани

Во Вевчани градежна експанзија. Привршува изградбата на спортската сала, се подобрува патната инфраструктура, мостовите,  а ќе се гради и повеќенаменско игралиште.Општината со капитални проекти  го решава проблемот со невработеноста. 

Повеќе...

Во Вевчани ужива македонскиот џет сет

Вевчани станува една од најатрактивните туристички дестинации во земјава. Не се само изворите, вкусната храна и прекрасната природа. Тука е едно од најубавите тениски игралишта во земјава,коњичкиот клуб, бројните цркви и манастири.

Повеќе...

Изграден патот “Бебек Фарм – Св.Варвара“ во Вевчани

Воспоставената институционална соработка со Агенцијата за финансиска поддршка на земјоделството и руралниот развој на РМ резултираше со реализација на проектот Изградба на локалниот  пат “Бебек Фарм – Св.Варвара“.

Повеќе...

Вевчани подготвува нов урбанистички план

Општина Вевчани подготвува нов урбанистички план за Вевчани. Претходниот план беше донесен во 1999 за плански период од 10 години.

Повеќе...

  • Granit

ФОТО

 

ПРИДРУЖЕТЕ НИ СЕ НА FACEBOOK