Пет05142021

Последна промена10:21:56 PM

SCREEN

Cpanel

   

  • sileks
Back Вие сте на: Home Вести Вевчани

Во Вевчани ужива македонскиот џет сет

Вевчани станува една од најатрактивните туристички дестинации во земјава. Не се само изворите, вкусната храна и прекрасната природа. Тука е едно од најубавите тениски игралишта во земјава,коњичкиот клуб, бројните цркви и манастири.

Повеќе...

Вевчани подготвува нов урбанистички план

Општина Вевчани подготвува нов урбанистички план за Вевчани. Претходниот план беше донесен во 1999 за плански период од 10 години.

Повеќе...

Се гради спортската сала во Вевчани

Во Вевчани течат градежните активности за изградба на современа Спортска сала со 500 седишта. 

Повеќе...

Во Вевчани се уредуваат локалните улици

Општина Вевчани не запира со градежната експанзија. После уредувањето на мостовите, реновирањето на клупите и осветлувањето до изворите, поправката на тротоарите и пешачките зони сега започна и со реконструкција на локалната улица “Дејкој”.

Повеќе...

Вевчанските мостови туристичка атракција

Реконструираните и разубавени мостови на Вевчанска река денес се вистинска атракција.

Повеќе...

  • Granit

ФОТО

 

ПРИДРУЖЕТЕ НИ СЕ НА FACEBOOK