Чет03302017

Последна промена09:21:24 PM

Back Вие сте на: Home Вести Вевчани

Викторија Чочороска на Вевчанското културно лето

Синоќа во Домот на културата во Вевчани во рамките на Вевчанското културно лето, концерт одржа Викторија Чочороска, студент на Музичката академија во Скопје, насока: Соло пеење-популарна музика во класата на проф. Андријана Јаневска.

Повеќе...

Почна Вевчанското културно лето

Во просториите на Клубот на ЗП-Вевчани,Академијата на убави уметности  и Вевчанското културно лето ВЕВКУЛ-2016 ,активностите ги започнаа со промоција на книгата –универзитетски учебник ИСТОРИЈА НА МЕДИЦИНАТА од Академик проф.д-р.ХРИСТО АНЃЕЛСКИ,од Вевчани и тројца коавтори.

Повеќе...

Ќе се гради ветениот пат во Вевчани

Ќе се гради регионален пат , крак од фабриката Вевчанка до Здравствениот дом во Вевчани. 

Повеќе...

Се уредува спортско образовниот комплекс во Вевчани

Комплетно партерно уредување ќе добие спортско - образовниот комплекс во општина Вевчани.

Повеќе...

Се реконструира градинката во Вевчани

Во тек се градежни активности за реконструкција на фасадата на објектот на детската градинка ЈОУДДГ Планински Цвет Вевчани.

Повеќе...

  • Granit

ФОТО

 

ПРИДРУЖЕТЕ НИ СЕ НА FACEBOOK