Саб03252017

Последна промена08:42:06 AM

Back Вие сте на: Home Вести Вевчани

Груевски најзадоволен од реализираното во Вевчани

Претседателот на ВМРО ДПМНЕ Никола Груевски денес во струшко.

Повеќе...

Започна изградбата на шеталиштето на Вевчанска река

Започна изградбата на шеталиштето вдолж Вевчанска река. Овој значаен проект за општина Вевчани треба да биде готов во јули идната година. 

Повеќе...

Љубителите на книгата во посета на Вевчани

Клубот на љубители на книгата при ЗП Солидарност-Аеродром-Скопје на 30 јуни го посетија живописното село Вевчани,предводени од Слободанка Николовска претседател на Актив пензионерки,како и писателот Васил Тоциновски,член на Клубот.

Повеќе...

Хрватски поети доаѓаат на Вевкул 2016

На овогодинешното „Вевчанско културно лето“, ќе учествуваат поети од Хрватска.

Повеќе...

Во Вевчани одржана презентација на проектот ,,Хармонијата помеѓу културата и туризмот во функција на промоција на Вевчани кон светот“

Синоќа во Младинскиот центар во Вевчани беше одржана презентација на проектот ,, Хармонијата помеѓу културата и туризмот во функција на промоција на Вевчани кон светот“ кој го реализира Културно уметничкото друштво ,,Дримкол“ Вевчани, а е подржан од Генералниот секретаријат на  Владата на Република Македонија –сектор за соработка со невладини организации. На презентацијата присуствуваа членовите на носителот на проектот, дел од  партнерите кои  беа вклучени во проектот односно  претставници на угостителскиот  сектор на Вевчани како и предтсвници на други невладини организации  кои искажаа огромно  задоволство од реализацијата на еден ваков проект.

Повеќе...

  • Granit

ФОТО

 

ПРИДРУЖЕТЕ НИ СЕ НА FACEBOOK